Inhoudsopgave:

Tutorial Togglefunctie: 9 stappen
Tutorial Togglefunctie: 9 stappen

Video: Tutorial Togglefunctie: 9 stappen

Video: Tutorial Togglefunctie: 9 stappen
Video: ERTMS OKE Talkshow 2 - Gebruikersprocessen en migratiestappen | Compleet 2024, Juli-
Anonim
Togglefunctie Tutorial
Togglefunctie Tutorial

Ga naar

Stap 1: Software

Software
Software

G sedan in på software

Stap 2: Installera Arduino

Installera Arduino
Installera Arduino

Välj det alternativet som passar bäst till din dator

Stap 3: Starta Med Arduino

Starta Med Arduino
Starta Med Arduino

Det kanske ser ut så här i början. Eller något liknande iallafall.

Stap 4: PinMode();

PinModus()
PinModus()

Bekijk skriva grejer onder "void setup()", det som man skriver onder där sägs bara en gång till ardunon. Det som vi kommer skriva här behöver ardunion bara veta en gång.

Dit kan met behulp van "pinMode(7, INPUT);", 7:een säger tot Arduinon att något kommer att hända där. Med INPUT säger man att de kommer att komma ström från 7:an.

Sedan där onder så skrev vi "pinMode (12, OUTPUT);" 12:an säger till arduinon att något kommer att hända där. Med OUTPUT met säger vi att tar emot ström där.

Stap 5: Int

Int
Int

Det som skrivs i "void loop()" kommer sedan att köras to och to igen hela tiden tills man stänger ner programt sen när man sätter på den.

Voor skriver vi "input = digitalRead(7);", kunt u zien hoe de man tot "input" komt en komt tot stand vanaf nummer 7 hela tiden.

D måste vi säga till vad "input" är för något. Det gör vi där uppe när vi skrev "int", när vi satte att "input" är lika med 0. "int" är att man ska definiera en variabel. Lees meer over "input" där uppe då säger vi att "input" är lika med 0 i början. Vi ska sedan zit op en knapp op kopplings bordet. S när vi senare kommer trycka in den knappen så kommer "input" att var lika med 1.

Stap 6: Booleaans

Booleaans
Booleaans

Där uppe under int så ser du att det har kommit upp ett nytt ord. Boolean is att man kan göra så att en variabel zijn true of false. Denna variabel kallar vi just nu pin0n. Een paar maanden geleden is er een fout gemaakt in de vorm van een fout.

längre ner har det kommit upp en if-sats som man kallar det. if-satser är väldigt bra att dierenarts en används i princip alla program idag. Just denna kod betyder att om input är like med 1 och pin0n är false då blir pin0n true. Annars om input är 1 och pin0n är true en blir pin0n false. Input kommer sedan att Vara 1 is een van de drie proberen op een knappen op een kopplingsbordet.

Stap 7: Als-sats Till

Als-zat tot
Als-zat tot

Under den förra if-satsen så ska du skriva en tot if-sats som ska säga to att om pin0n är true så ska den skicka ut ström genom port 12 annars om pin0n är false så ska den inte skicka ut någon port 12.mr.

Nu har vi hela koden en ska bara göra våran krets mellan kopplingsbordet en arduinon.

Stap 8: Kopplingsbordet Och Aruinon

Kopplingsbordet Och Arunon
Kopplingsbordet Och Arunon

Man tar en sladd(röda sladden) och kopplar den mellan kopplingsbordet och arduinonons 5V poort.

Sedan så kopplar man den röda sladden till en knapp som släpper igenom ström över till andra sidan om man klickar på den. Om man inte klik op den är strömmen fortfarande kvar op samma sida mannen ker sidled två knappar to vänster där den har sin fot.

Vid den foten har vi satt en resistance som ledder till en jord (blå sladden), som sedan dödar all ström som går in i arduinon. Anledningen to att man sätter and resistance där är för att arduinon inte klarar av att få i sig 5V hela tiden.

Door andra sidan av kopplingsbordet har man satt en annan sladd(gula sladden), den sladden leder tot port 7, det är här knappens funktion kommer to användning. Voor een man klik op een knappen en een komma in ström i port 7. Vi vet från tidigare att det är port 7 som bestämmer om ska skicka ut ström eller inte.

När man trycker op den knappen och de kommer ström to port 7 en ska den ändra sin 0:a tot en 1:een eller om den redan har en 1:een så ska den ändra från en 1:a tot en 0:a.

Som vi vet tidigare så vet vi att om port 7 har en 1:a så ska port 12(orangea sladden) skicka ut ström. Mellan lampan och port 12 så finns det en resistance som anpassar den strömmen som lampan vill ha. Detta kan man räkna ut med Ohms lag som lyder. Där R är resistansen som vi vill få reda på, U är spänningen och I är strömmen.

Vid lampans andra sida s ska det finnas en jord som dödar all ström som är kvar.

Stap 9: Klaro

Klaro
Klaro

Nu is het mogelijk om een kaart te downloaden in het arduinon-genom met een koppla dom tillsammans met een kabel en een klik op de knop om uppe tot vänster en din kod.

Aanbevolen: